Ημερίδα στο Βόλο με θέμα Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή

Ημερίδα στο Βόλο με θέμα Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή

Ο ογκολογικός ασθενής αφού ξεπεράσει την αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει δυστυχώς περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος παρά από αυτή καθ’ εαυτή  την νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο στο οποίο έχει υποβληθεί.

Η μειωμένη λειτουργικότητα, το βάρος και η δυσφορία επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του οδηγώντας τον σε απογοήτευση, θυμό και κατάθλιψη.

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, στην Ελλάδα, χωλαίνει…!

Ο Π.Σ.Φ. με την  Ο.Ε.Ε. ΑΠΛΕΣΟ, ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα διοργάνωσαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 10:30πμ στο Βόλο, στην αίθουσα συσκέψεων στο Γ.Ν. Αχιλλοπούλειο, ημερίδα με θέμα:

 

“Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή,

 φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση”

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εμπλεκομένων επιστημόνων υγείας και ασθενών με τεκμηριωμένες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με το λεμφικό σύστημα και το λεμφοίδημα.

Η εδραίωση ενός νέου οράματος και μιας σύγχρονης ενιαίας στρατηγικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του, είναι απώτερος σκοπός της ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ.

Ο Βόλος αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των δράσεών μας, σε ένα προγραμματισμένο κύκλο ημερίδων σε όλη την επικράτεια, ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες, απόψεις και προβληματισμούς και να θέσουμε τις βάσεις για μια συστηματική προσέγγιση του προβλήματος.